
گلوگاه بعدی در تامین باتریهای لیتیوم یون کبالت نیست، اگرچه چین بازار را خفه میکند و نیکل نیز همینطور است، اگرچه قیمت نیکل در پنج ماه گذشته تقریباً دو برابر شده است. کبالت را می توان تا حدی با نیکل جایگزین کرد، نیکل را می توان تا حدی با منگنز جایگزین کرد و هر دو را می توان به طور کامل با فسفات آهن جایگزین کرد که ارزان و فراوان است.
اما هیچ جایگزینی برای یک جزء مهم این باتری ها وجود ندارد: لیتیوم.
معادن لیتیوم امروزی نمی توانند امیدوار باشند که تقاضای رو به رشد را در دهه آینده و پس از آن برآورده کنند. با توجه به این فرصت، استارت آپ هایی مانند Lilac Solutions و Vulcan Energy Resources با فرآیندهای جدید بازیابی لیتیوم که کارآمدتر و به طور بالقوه برای کره زمین بهتر هستند، اقدام کرده اند.
خرچنگ
همانطور که خودروسازان برنامه های الکتریکی خود را توسعه دادند، باعث هجوم بی سابقه ای از لیتیوم شدند. قیمت لیتیوم طی شش ماه گذشته حماسی افزایش یافته است.
طبق گزارش Benchmark Mineral Intelligence، این در ژانویه آغاز شد، زمانی که قیمت ها از 10000 دلار در ماه قبل به 37000 دلار در هر تن رسید. سپس در فوریه وخیم تر شد و قیمت های نقدی به 52000 دلار در هر تن متریک رسید و در ماه مارس دوباره به 62000 دلار افزایش یافت. اوضاع از آن زمان به بعد تثبیت شده است، اما قیمت ها هنوز پنج برابر بالاتر از میانگین قیمت از سال 2016 تا 2020 است.
شرکت های بزرگ از هر نوع برای تامین امنیت با هم رقابت می کنند. خودروسازانی مانند فورد و تسلا قراردادهای بزرگی امضا کرده اند و سازندگان باتری و معدنچیان سریعاً این کار را انجام می دهند. به عنوان مثال، سال گذشته، یک جنگ سه جانبه مناقصه برای معدنچی کانادایی Millennial Lithium که دارای ذخایر زیادی در آرژانتین است، درگرفت و مناقصه برنده بیش از 40 درصد بیشتر از پیشنهاد اولیه بود.
با این حال، بر اساس برنامه های فعلی خودروسازان، بعید است که این معاملات برای برآورده کردن تقاضای لیتیوم پیش بینی شده کافی باشد. بنچمارک Mineral Intelligence انتظار دارد تقاضا از کمتر از 700000 متریک تن در سال 2030 به 2.4 میلیون تن در سال 2030 افزایش یابد.
عرضه نمی تواند با سرعت فعلی پروژه های جدید لیتیوم همگام شود.
دیزی جنینگز گری، تحلیلگر ارشد قیمت در بنچمارک گفت: «تا پایان دهه، جایی که اکنون در خط لوله قرار داریم، شاهد کسری قابل توجهی خواهیم بود که شروع به رشد کرده است.
سال گذشته عرضه لیتیوم به تقاضای بیش از 60000 متریک تن نرسید. جنینگز-گری کسری بیش از 150000 تنی را تا سال 2030 پیش بینی می کند. برای برآورده کردن تقاضا، بنچمارک می گوید تا پایان این دهه باید 42 میلیارد دلار در فضا سرمایه گذاری شود.
بدون آنلاین شدن پروژه های جدید لیتیوم، احتمالاً در دهه 2030 بدتر می شود. تا سال 2040، آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد تقاضای لیتیوم 42 برابر بیشتر از امروز باشد.
جوردی ام. لی، مدیر برنامه در موسسه سیاست عمومی پین در مدرسه معدن کلرادو گفت: “این یک عدد دیوانه کننده است.” علاوه بر این، حتی ممکن است بسیار کم باشد.
او گفت: «ما دائماً میزان تقاضا برای باتریهای لیتیوم یونی در سالهای آینده را دست کم میگیریم.
از آنجایی که افزایش تقاضا هیچ نشانهای از کاهش سرعت را نشان نمیدهد، استارتآپهایی در فضا ظهور کردهاند که تکنیکهای جدیدی را برای استخراج فلزات فرار از زمین ارائه میکنند.