منو سایت

اینها همه خودروسازانی هستند که عملیات روسیه را پس گرفتند

 تاریخ انتشار :
/
  اخبار استارتاپ
اینها همه خودروسازانی هستند که عملیات روسیه را پس گرفتند

کشورهای سراسر جهان در واکنش به حمله این کشور به اوکراین در هفته گذشته، تحریم ها را علیه روسیه تشدید می کنند. در نتیجه، شرکت ها، از جمله بسیاری از خودروسازان، تجارت خود را در روسیه محدود، تعلیق یا به طور کامل رها می کنند.

در اینجا تمام اقداماتی که توسط خودروسازانی که تاکنون تصمیم به تعلیق فعالیت خود در روسیه گرفته اند آورده شده است:

خودروسازان تولید خود را در روسیه متوقف کردند

تعدادی از غول‌های کشتیرانی و شرکت‌های لجستیک، مانند MSC و Maersk، ارسال کانتینر به روسیه و از روسیه را متوقف کرده‌اند که باعث شده خودروسازان به دلیل اختلال در زنجیره تامین، تولید خود را متوقف کنند.

به تازگی شرکت تویوتا موتور روز چهارشنبه اعلام کرد که از روز جمعه تولید در کارخانه روسی خود را متوقف خواهد کرد. این شرکت کارخانه ای در سن پترزبورگ دارد که مدل های RAV4 و کمری را عمدتاً برای بازار روسیه تولید می کند.

کامیون دایملر روز دوشنبه گفت که تمام تجارت در روسیه را که شامل سرمایه گذاری مشترک با سازنده کامیون روسی کاماز است، به حالت تعلیق در می آورد. این سرمایه گذاری مشترک که تاکنون 35000 کامیون برای بازار روسیه تولید کرده است، به عنوان دو سرمایه گذاری مشترک جداگانه در سال 2009 بین کامیون های مرسدس بنز وستوک و فوسو کاماز کامیون وستوک آغاز شد، اما این دو شرکت در سال 2017 ادغام شدند. اکنون آنها بیشتر از این تولید نخواهند کرد. به گزارش رویترز، کامیون‌هایی که با کاماز و دایملر همکاری می‌کنند، قطعات بیشتری را به سازنده کامیون عرضه نمی‌کنند.

مرسدس بنزشرکت مادر سابق دایملر نیز قبل از انشعاب گفت که 15 درصد از سهام خود را در کاماز خواهد فروخت.

تولید کننده کامیون سوئدی AB Volvo تمام تولیدات در روسیه را متوقف کرد و شرکت فورد موتور روز سه شنبه گفت که او تا اطلاع ثانوی عملیات در روسیه را به حالت تعلیق درآورده است. فورد هیچ فعالیت قابل توجهی در اوکراین ندارد، به جز سرمایه گذاری مشترک با شرکت خودروسازی روسی Sollers، اما فورد کنترل Sollers را در سال 2019 واگذار کرد.

هفته گذشته یک خودروساز فرانسوی رنو گفت که برخی از عملیات در کارخانه های مونتاژ خودرو خود در روسیه را به دلیل تنگناهای لجستیکی که باعث کمبود قطعات شده است، متوقف خواهد کرد. به گفته شرکت تحقیقاتی IHS Markit، این خودروساز فرانسوی نزدیک به 40 درصد از تولید خودرو روسیه را به خود اختصاص داده است.

رنو جزئیاتی در مورد کاهش تولید ارائه نکرد، اما این خودروساز سه کارخانه مونتاژ خودرو در روسیه دارد. مدل‌های اصلی رنو که در کارخانه مسکو برای خریداران روسی تولید می‌شوند عبارتند از کاپتور، داستر، نوو داستر، آرکانا و نیسان ترانو. رنو یک اتحاد استراتژیک با نیسان و میتسوبیشی دارد. رنو همچنین دارای سهام کنترلی در خودروساز روسی AvtoVAZ است.

کره جنوبی گروه هیوندای حدود 230000 خودرو در سال در کارخانه خود در سن پترزبورگ تولید می کند و 27.2 درصد از تولید خودرو روسیه را تشکیل می دهد. به گزارش وال استریت ژورنال، این شرکت اعلام کرد که کارخانه مونتاژ خودرو خود را در سن پترزبورگ در تاریخ 1 تا 5 مارس به دلیل اختلال در زنجیره تامین تعطیل خواهد کرد، اما هفته آینده فعالیت خود را از سر خواهد گرفت. این روزنامه می‌گوید این بسته جدا از حمله روسیه به اوکراین یا هرگونه تحریم اقتصادی است. روسیه بازار بزرگی برای هیوندای است، بنابراین اگر بتوان به آن کمک کرد، این خودروساز ممکن است به کار خود ادامه دهد.

خودروساز چک اشکودا خودروکه بخشی از فولکس واگن، گفت که برخی از تولیدات را در کارخانه های محلی خود به دلیل کمبود منابع محدود می کند، اما عملیات روسیه همچنان کار می کند. روسیه دومین بازار بزرگ اشکودا در سال گذشته بود.

استراتژی فروش در روسیه و اوکراین در حال حاضر موضوع بحث های فشرده است. اشکودا با اشاره به اینکه فولکس‌واگن در نهایت تصمیم خواهد گرفت که آیا اشکودا بازارهای روسیه یا اوکراین را ترک کند، می‌توان انتظار داشت که فروش در اوکراین و روسیه با توجه به تحولات اخیر کاهش یابد.

مستقر در ژاپن میتسوبیشی موتورز روز سه شنبه گفت که می تواند تولید در روسیه را متوقف کند. میتسوبیشی یک قرارداد سرمایه گذاری مشترک با PSA پژو سیتروئن دارد که خودروهایی را برای پژو، سیتروئن و میتسوبیشی در روسیه در کارخانه مونتاژ در کالوگا تولید می کند.

تعلیق فروش و صادرات

به عنوان بخشی از تحریم‌های غرب علیه روسیه، بسیاری از بانک‌های روسی از بانک جهانی برای ارتباطات مالی بین بانکی (سوئیفت)، یک سیستم پیام‌رسان امن که امکان پرداخت سریع بین‌المللی را فراهم می‌کند، حذف شده‌اند. در نتیجه دلالان یا خریداران خودرو در روسیه نمی توانستند خودروهای خارجی بخرند و شرکت های خارجی نمی توانستند آنها را بفروشند.

علاوه بر تعطیلی احتمالی در روسیه، میتسوبیشی او گفت که می تواند فروش خودروهای خود را در کشور نیز متوقف کند. تویوتا گفت صادرات خودرو به آنجا را متوقف خواهد کرد.

خودروساز آمریکایی جنرال موتورز و یک خودروساز سوئدی ماشین های ولوو روز دوشنبه اعلام کرد که تمام صادرات خودرو به روسیه را تا اطلاع ثانوی متوقف خواهد کرد. گروه ولوو حدود 3 درصد از فروش خود را از خریداران روسی تولید می کند و یک کارخانه در این کشور دارد.

ولوو، اولین خودروساز بین المللی که عرضه به روسیه را قطع کرد، در بیانیه ای اعلام کرد که این کار را به دلیل “خطرات احتمالی مرتبط با تجارت مواد با روسیه، از جمله تحریم های اعمال شده توسط اتحادیه اروپا و ایالات متحده” انجام داده است.

جنرال موتورز سالانه حدود 3000 خودرو در روسیه می فروشد و هیچ کارخانه ای در آنجا ندارد.

فولکس واگنبخش روسیه روسیه به طور موقت تحویل خودرو به دلالان را در انتظار سفارشات بیشتر یا شفاف سازی تحریم های اعمال شده توسط اتحادیه اروپا و ایالات متحده متوقف کرده است.

یکی دیگر از شرکت های خودروسازی آلمانی، بی ام وصادرات به روسیه را روز سه شنبه متوقف کرد و گفت به دلیل تنگناهای مورد انتظار در عرضه، تولید را در آنجا متوقف خواهد کرد.

هارلی دیویدسون روز سه‌شنبه گفت که تجارت و عرضه موتورسیکلت به روسیه را متوقف کرده است، برندی که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه از سوار شدن آن عکس گرفته شده است. روسیه بازار چندان مهمی برای شرکت دوچرخه سازی آمریکایی نیست که تنها حدود 10 دفتر در این کشور دارد.

جگوار لندرور (JLR) و استون مارتیندو خودروساز لوکس بریتانیایی نیز به دلیل چالش های تجاری، عرضه خودرو به روسیه را قطع کردند. JLR سال گذشته 6900 خودرو به روسیه فروخت که کمتر از 2 درصد از فروش جهانی را به خود اختصاص داده است. استون مارتین گفت روسیه و اوکراین روی هم 1 درصد از فروش جهانی را تشکیل می دهند.

وضعیت ژئوپلیتیک و واکنش خودروسازان دائما در حال تغییر است. دوباره برای به روز رسانی بررسی کنید.