
MeliBio روش 9000 ساله تولید عسل را با حذف زنبورها و تزریق تخمیر دقیق و علم گیاهی معکوس کرد.
دارکو ماندیک، مدیر عامل سابق صنعت عسل، و آرون شالر، دانشمند و سرآشپز آماتور، شرکت مستقر در سانفرانسیسکو را در سال 2020 راه اندازی کردند تا پایداری را به بازار 10 میلیارد دلاری جهانی عسل بیاورند، که مندیک آن را به عنوان “یکی از بهترین ها” توصیف کرد. بخش های کشاورزی ناپایدار با زنجیره تامین مختل و مشکلات کیفیت.
مندیک توضیح داد که بینش او هنگام خواندن مقاله Wired به دست آمد که گزارش میداد نگهداری زنبورهای عسل در کندوها به دلیل از بین رفتن تنوع در جمعیت زنبور عسل باعث مرگ 20000 گونه زنبور وحشی و بومی شده است.
او به تککرانچ گفت: «ما میخواهیم صنعت غذا را بهگونهای تغییر دهیم که غذا را پایدار، مغذی کند و آن را بهطور رایگان به با ارزشترین حیواناتمان، در مورد زنبورهای عسل، تحویل میدهیم».
برخی شرکتها در حال حاضر در زنبورستان کار میکنند، مانند Beewise که کندوهای خودکار را با استفاده از روباتیک دقیق میسازد، و BeeHero که سلامت زنبورها را نظارت میکند.
شرکت اسرائیلی Bee-io نیز با استفاده از فرآیندهای ارگانیک ثبت شده روی عسل بدون زنبور عسل کار می کند. با این حال، Mandic MeliBio را به عنوان اولین شرکتی که عسل واقعی بدون زنبور تولید می کند، تبلیغ کرد. این محصول در چهار رستوران در نیویورک با نتیجه موفقیت آمیز آزمایش شد.
MeliBio دو راه برای تولید عسل بدون زنبور ارائه کرده است: اولین راه این است که از علوم گیاهی استفاده کنید تا بفهمید زنبورها چگونه به گیاهان دسترسی دارند و چه چیزی از آنها برای تهیه عسل دریافت می کنند.
دوم، چگونگی بهبود ترکیب مولکولی به مقیاس و ساخت محصول. اینجاست که تخمیر دقیق وارد میشود – با شناسایی ارگانیسمهایی که در این کاربرد خوب عمل میکنند تا بتوان از آن به طور گسترده استفاده کرد، به این معنی که به روشهای مختلف از پاشیدن غذا تا پختن آن.
این شرکت در حال حاضر 5.7 میلیون دلار سرمایه اولیه برای کمک به گسترش آن در خدمات غذایی و برنامه های تجاری کسب کرده است. مندیک گفت، در واقع، MeliBio در حال حاضر با 30 شرکتی کار می کند که برای انجام مطالعات اعتبار سنجی نامه امضا کرده اند.
Astanor Ventures دور را رهبری کرد و Skyview Capital، XRC Labs، Collaborative Fund، Midnight Venture Partners، Alumni Ventures و Big Idea Ventures به او پیوستند.

تیم MeliBio، سمت چپ، Mattie Ellis، Aaron Schaller، Darko Mandic و Benjamin Mason. اعتبار تصویر: ملی بیو
کریستینا اولاردیک، یکی از شرکای Astanor Ventures، از طریق ایمیل گفت: “ما در مورد رویکرد MeliBio برای ساختن نسل جدید فناوری غذایی که علم گیاهی را با تخمیر دقیق ترکیب می کند، هیجان زده هستیم.” “دارکو و آرون مشتاق هستند فشار وارده بر زنجیره تامین زنبور عسل را از بین ببرند و در نتیجه انواع گرده افشان ها را بهبود بخشند. ما با اولین محصول آنها کاملاً تحت تأثیر قرار گرفتیم.
بودجه جدید بر تحقیق و توسعه بیشتر و گسترش فرآیند تخمیر میکروبی و عرضه رسمی محصول در آوریل متمرکز خواهد شد. ماندیک همچنین می خواهد تعداد کارکنان تمام وقت را تا پایان سال از چهار نفر به 10 نفر به اضافه 14 پیمانکار افزایش دهد.
اگرچه این شرکت درآمد اولیه دارد، اما او معتقد است که پس از عرضه محصول تغییر خواهد کرد و MeliBio میتواند بر انجام تعهدنامههای شرکتهای غذایی چند میلیارد دلاری و رستورانهایی که مایل به همکاری با آنها هستند تمرکز کند.
Mandic سپس قصد دارد به بازار 500 میلیارد دلاری مواد اولیه و نحوه استفاده از فناوری تخمیر دقیق شرکت برای به اشتراک گذاشتن آینده بازار نگاه کند.
وی افزود: با استفاده از علم به عنوان جایگزین، فشار وارده بر زنبورهای وحشی و محلی را کاهش می دهیم. تقاضای فزاینده ای برای عسل وجود دارد، اما با انجام آن به روش خود، به تنوع زیستی زنبور عسل کمک می کنیم. شرکت های آمریکایی عسل را از تمام مناطق جهان وارد می کنند و این روند پیچیده تر می شود و کیفیت همیشه تضمین نمی شود، به این معنی که ممکن است عسل واقعی نباشد. با انجام این کار در اینجا، زنجیره تامین را ساده می کنیم و هیچ تاخیر یا مشکل کیفیتی با تامین کننده داخلی وجود ندارد. MeliBio در 3 شیفت کاری، 365 روز در سال عسل تولید می کند و آن را تقلید قیمت عسل در بازار خواهد کرد.