منو سایت

شرکت های فناوری چینی در پس زمینه احیای کووید، تحت کنترل ایالات متحده

 تاریخ انتشار :
/
  اخبار استارتاپ
شرکت های فناوری چینی در پس زمینه احیای کووید، تحت کنترل ایالات متحده

به نظر نمی رسد سال 2022 برای بسیاری از شرکت های فناوری چینی آسان تر باشد. بسیاری از مقررات جدید در فضای مجازی که در حدود یک سال اخیر ارائه شده است، از قوانین ضد رقابتی گرفته تا محدودیت در استفاده از الگوریتم‌ها، شرکت‌های اینترنتی در هر اندازه‌ای را مجبور به طراحی مجدد مدل‌های کسب‌وکار و استراتژی‌های درآمدی خود کرده و در نتیجه اعتبار سرمایه‌گذاران را کاهش داده است.

چالش های جدیدی که در اوایل سال 2022 ظاهر شد، سرمایه گذاران را به وحشت انداخته است. شاخص Hang Seng China Enterprises Index، شاخصی از سهام چینی فهرست شده در هنگ کنگ، روز دوشنبه 7.2 درصد سقوط کرد که بزرگترین افت از نوامبر 2008 بود. سهام غول های فناوری از جمله Meituan، Alibaba، Tencent و Pinduoduo در هفته گذشته سقوط کردند.

یکی از ریسک‌های کلان که باعث وحشت سرمایه‌گذاران می‌شود، از سرگیری موارد COVID-19 در چین است. این کشور در چند روز گذشته روزانه چندین هزار عفونت را به ثبت رسانده است که در مقایسه با سایر نقاط جهان تعداد کمی است، اما بدترین موارد در دو سال اخیر است.

شنژن، یک مرکز تولیدی بزرگ و خانه غول های فناوری مانند DJI، Tencent و Huawei، وارد محاصره یک هفته ای در سراسر شهر شده است. فاکسکان، سازنده بزرگ آیفون، تولید خود را در این شهر جنوبی ۲۰ میلیون نفری تعطیل کرده است.

شیوع جدید در چانگچون زنجیره تامین خودرو در چین را مختل کرده است. این شهر در استان جیلین در شمال شرقی، محل استقرار گروه دولتی FAW است که شریک مشترک فولکس واگن و تویوتا در چین است. هر دو فولکس واگن و تویوتا تولید خود را در کارخانه های خودروسازی شهر خود متوقف کرده اند.

موج جدیدی از ویروس کرونا در شانگهای، خانه کارخانه گیگا تسلا، رخ داده است، اما هنوز کسب و کار این شهر را تعطیل نکرده است.

اگر این محاصره برای شرکت‌های اینترنتی خیلی مضر به نظر نمی‌رسد، زیرا صنعت به خوبی برای کار از خانه آماده است، بازگشت کنترل نظارتی در ایالات متحده ممکن است توضیح دهد که چرا بسیاری از سهام فناوری چین اخیراً به پایین‌ترین حد یک ساله خود رسیده‌اند. .

هفته گذشته، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده پنج شرکت چینی را شناسایی کرد که می توانند از بازارهای ایالات متحده حذف شوند. این اقدام با یک قانون دوره ترامپ حمایت می شد که شرکت های خارجی را ملزم می کرد اطلاعات حسابرسی را ارائه دهند تا مشخص شود تحت کنترل یک دولت خارجی نیستند.

رسیدهای سپرده گذاری ایالات متحده (ADR) از شرکت های چینی بین سنگ و سندان گیر کرده است. واشنگتن خواستار مشاهده دفاتر شرکت های خارجی ثبت شده خارجی است، اما چین شرکت های حسابرسی را از ارائه اسناد به خارج منع کرده است. این مدت طولانی است که مانعی برای تنظیم کننده های مالی ایالات متحده و چین بوده است.

پکن همچنین محدودیت‌هایی را برای انتقال داده‌هایی که شرکت‌ها می‌توانند در سال گذشته منتقل کنند، تشدید کرده است، که به دنبال عرضه اولیه عجولانه غول خودروسازی چینی در ایالات متحده، باعث سرکوب‌های نظارتی در Didi شد.

با توجه به خطرات فهرست‌بندی و تنش‌های ژئوپلیتیکی بین چین و ایالات متحده، بسیاری از شرکت‌های فناوری چینی، از جمله بزرگترین شرکت‌ها مانند علی‌بابا، JD.com و NetEase، فهرست‌های ثانویه را در هنگ‌کنگ دنبال می‌کنند. حرکت هفته گذشته SEC برای نامگذاری پنج ADR چینی ظاهراً نگرانی سرمایه گذاران را احیا کرده است و سرعت بیشتر شرکت های چینی را که به دنبال عرضه در بازار جایگزین هستند، تسریع خواهد کرد.