
در اواسط ماه آوریل، گروهی از انجمن های صنعتی در چین هشداری را در مورد خطرات مالی احتمالی توکن های غیرقابل جایگزین، دارایی های دیجیتالی که نشان دهنده اشیاء دنیای واقعی یا کالاهای نامشهود مانند آهنگ هستند، صادر کردند. انجمن های بانکداری، مالی اینترنتی و اوراق بهادار کشور گفتند که NFT ها نباید در ارزهای دیجیتال معامله شوند و نباید از آنها برای ایجاد محصولات اوراق بهادار استفاده شود.
اگرچه انجمن های شاخه ای قدرت نظارتی ندارند، اما همچنان نفوذ دارند و توسط سیاستمداران جدی گرفته می شوند. بسیاری در صنعت کریپتو این بیانیه را ناقوس مرگ برای توسعه NFT در چین می دانند. با این حال، جالب توجه است که غول های فناوری چینی علاقه فزاینده ای به فضا نشان می دهند – یا برخی می گویند، FOMO -.
از آنجایی که تجارت ارزهای دیجیتال در چین ممنوع است، NFT ها به صورت محدود در این کشور وجود دارند. به جای NFT، شرکتهای فناوری آنها را «کلکسیونرهای دیجیتال» مینامند تا ابتکارات خود را از ماهیت مالی و سوداگرانه بسیاری از NFTها دور کنند و بر عملکرد فناوری برای اثبات مالکیت و اصالت تأکید دارند. به این ترتیب، بسیاری از اشیایی که در چین حکاکی شده اند، آثار هنری مانند مجسمه بودایی چینی باستان یا یک شی با اهمیت تاریخی یا فرهنگی، مانند یک سفینه فضایی معروف چینی هستند.
همانطور که انجمن های مالی در بیانیه ای اعلام کردند، ارزش NFT در پتانسیل آنها برای تقویت رشد صنایع خلاق و فرهنگی است.
برخلاف NFTها که در اتریوم یا سایر زنجیرههای عمومی تولید میشوند و در بازارهای آزاد با ارزهای دیجیتال معامله میشوند، کلکسیونهای دیجیتال منتشر شده در چین به بلاک چینهای مجاز که توسط غولهای فناوری محلی اداره میشوند و اغلب از طریق کانالهای خود این شرکتها فروخته میشوند، میگردند. مصرف کنندگان ابتدا باید هویت واقعی خود را در این پلتفرم ها قبل از خرید اقلام کلکسیونی با استفاده از ارز فیات چینی یوان بررسی کنند و از فروش مجدد محصولات در بازارهای ثانویه منع می شوند.
این مقررات به این معنی است که کلکسیون های دیجیتال در چین از بازار جهانی NFT جدا شده و به شدت غیر نقدی هستند. برخی از پلتفرم ها به مالکان اجازه می دهند دارایی های خود را توزیع کنند، اما فقط به صورت رایگان و چند ماه پس از خرید.
با این حال، غولهای فناوری چینی برای عرضه کلکسیونهای دیجیتالی عجله کردهاند و برخی حتی برای فروش NFT در خارج از مرزها جرأت کردهاند. در زیر برخی از بازیگران اصلی این فضا را تا کنون خلاصه کرده ایم:
- Whaletalk (鲸 探) سرویس جمعآوری دیجیتال پیشرو است که توسط Ant Group، زیرمجموعه فینتک علیبابا، در اواسط سال 2021 ایجاد شد. این اثر هنری در AntChain، کتاب توزیعشدهای که برای پیوستن به آن نیاز به مجوز دارد. کنسرسیوم/اتحاد) بریده شده و بهطور مشترک توسط مدیریت میشود. مورچه و شرکای نهادی آن.

اسکرین شات های Whaletalk
- در ماه آوریل، سرویس تحویل غذا Alibaba Ele.me یک سرویس جمع آوری دیجیتال را در برنامه خود معرفی کرد که یک پلت فرم جامع برای مصرف کنندگان چینی است تا خدمات را بر اساس تقاضا سفارش دهند و اکنون کلکسیون های دیجیتالی مرتبط با مواد غذایی را خریداری کنند.
- در آگوست گذشته، Tencent هسته جادویی Zhixin Chain (幻 () را راه اندازی کرد، یک کنسرسیوم زنجیره ای که توسط Tencent و شرکای آن ساخته شده بود. قابل توجه ترین مورد استفاده از Zhixin Chain جایگزینی مهرهای فیزیکی با جوهر یا مهرهای شرکتی برای احراز هویت اسناد با استفاده از بلاک چین است.
- غول خرده فروشی آنلاین JD.com از پلتفرم خود به نام Lingxi (灵 () پرده برداری کرد که زنجیره Zhizhen را اداره می کند، یک کنسرسیوم زنجیره ای که در ماه دسامبر فعالیت می کند.
- بایدو، موتور جستجوی کشور و غول رانندگی خودران، مجموعهای با موضوع روز فضا را در کنسرسیوم Xuperchain خود در ماه آوریل راهاندازی کرد.
من دارم میرم خارج از کشور
برخی از غولهای فناوری چینی جاهطلبیهای NFT خود را به خارج از کشور بردهاند – یا حداقل علاقه زیادی نشان میدهند.
- این هفته، Bilibili، یک سایت پخش ویدیوی محبوب تولید شده توسط مصرف کنندگان در چین، گفت که مجموعه ای از 10000 عکس پروفایل منحصر به فرد را از طریق شریک شخص ثالث خود راه اندازی کرده است. CryptoNatty، شرکتی که اخیراً در سنگاپور تأسیس شده است. این شرکت مالکیت معنوی خود را به CryptoNatty “مجوز” داده است، که آواتارهای گویا را در اتریوم کشف خواهد کرد. با توجه به اینکه اکثر کاربران Bilibili در چین هستند، مشخص نیست که این دو کشور چگونه درآمد را به اشتراک میگذارند یا مخاطبان هدف چیست. برای جزئیات بیشتر با Bilibili تماس گرفتیم.
- این هفته هواوی توییت برای مجموعه Caked Ape که حداقل قیمت NFT را افزایش می دهد. این توییت مبهم نشان نمی دهد که غول مخابراتی چینی چه ارتباطی با میمون های کیک دارد.
- TikTok، غول ویدیوی کوتاه متعلق به ByteDance، اولین مجموعه NFT خود را در اتریوم منتشر کرد. در ماه اکتبر با بازی کرتیس روچ خواننده رپ دیترویت. تلاش این شرکت به عنوان “عملکرد ناکافی” توصیف شد، زیرا طبق گزارش ها، به وعده های خود برای همکاری با هنرمندان مشهوری مانند Lil Nas X و Grimes عمل نکرد.
- Cai Wensheng، بنیانگذار اپلیکیشن چینی سلفی Meitu، شاید بزرگترین گاو ارز دیجیتال در صنعت فناوری چین باشد. او نه تنها یک سرمایه گذار اولیه در بیت کوین بود، بلکه تصمیم گرفت Meitu یک ارز دیجیتال به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار داشته باشد. Meitu اولین بخش بیت کوین و اترها را به مبلغ 40 میلیون دلار در مارس 2021 خریداری کرد.