سهام هایک ویژن پس از گزارش فایننشال تایمز مبنی بر اینکه دولت بایدن قصد دارد تحریمهای بیشتری را علیه شرکت دوربینهای نظارتی به اتهام نقض حقوق بشر اعمال کند، ۱۰ درصد سقوط کرد.
فایننشال تایمز گزارش می دهد که تحریم ها عواقب گسترده ای خواهد داشت، زیرا شرکت ها و دولت های دخیل در Hikvision ри ممکن است خطر نقض تحریم های ایالات متحده را داشته باشند. به گزارش فایننشال تایمز، این اولین باری است که کاخ سفید چنین تحریم هایی را علیه چنین شرکت بزرگی اعمال می کند. این شرکت بزرگترین تولید کننده تجهیزات نظارتی در جهان است.
در سال 2019، هایک ویژن و داهوا، یکی دیگر از شرکت های فناوری نظارت، به دلیل نقششان در تضمین نقض حقوق بشر در میان گروه های اقلیت مسلمان در چین، از جمله اویغورها، در فهرست سازمان های دولتی ایالات متحده قرار گرفتند. اما بسیاری از شهرداری ها در ایالات متحده هنوز از دوربین های هایک ویژن استفاده می کنند. بر اساس دادههای قراردادی که توسط TechCrunch در ماه می بررسی شد، حداقل 100 شهرستان، شهرک و شهر ایالات متحده تجهیزات نظارتی تولید شده توسط هایکویژن و داهوا را خریداری کردهاند. آنها قادر به انجام این کار هستند زیرا اقدامات فدرال در سطح ایالت و شهر اجرا نمی شود.
در بیانیه ای که به TechCrunch ایمیل شد، سخنگوی هایک ویژن گفت: «اقدامات بالقوه دولت ایالات متحده، همانطور که گزارش شده است، باید مورد بررسی قرار گیرد. ما معتقدیم که هر گونه چنین تحریمی باید بر اساس شواهد معتبر و روند قانونی باشد. ما مشتاقانه منتظر رفتار منصفانه و بی طرفانه با ما هستیم.»
هایک ویژن در میان بسیاری از شرکت های فناوری چینی است که دولت ایالات متحده به جای برنامه ریزی هماهنگ برای مهار رشد آنها، با اقدامات فردی هدف قرار داده است.
TikTok یک نمونه قابل توجه در دولت ترامپ بود. اخیراً، در دولت بایدن، Weibo برای حذف توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار به فهرست نظارتی اضافه شد. DJI به همراه هفت شرکت دیگر در دسامبر 2021 به اتهام دخالت در نظارت بر مسلمانان اویغور در لیست سیاه قرار گرفت. سازنده هواپیماهای بدون سرنشین قبلاً در لیست اشخاص حقوقی وزارت بازرگانی قرار داشت، به این معنی که شرکت های آمریکایی نمی توانند قطعات را بفروشند مگر اینکه مجوز داشته باشند.