
چهار مقام آمریکایی نامههایی را به مدیران متا، تیکتاک، یوتیوب و توییتر امضا کردهاند و از آنها خواستهاند تا هر محتوایی را که در پلتفرمهایشان آپلود شده و میتواند به عنوان مدرک جنایات جنگی روسیه استفاده شود، بایگانی کنند.
همانطور که محبوبیت TikTok به بیش از 1 میلیارد کاربر افزایش یافت، افزایش ویدیوهای کوتاه دسترسی بی سابقه ای را به فیلم زنده از مناطق نظامی ارائه کرد – ناگفته نماند که متا، یوتیوب و توییتر همچنان توجه ما را به خود جلب می کنند. این اعضای کنگره – نمایندگان کارولین مالونی (D-NY)، گریگوری میکس (D-NY)، استیون لینچ (D-MA) و ویلیام کیتینگ (D-MA) – معتقدند که آپلودهای رسانه های اجتماعی می تواند به بازداشت کمک کند. نقض حقوق بشر پاسخگو است.
گرافیک های زمان جنگ اغلب از پلتفرم های اجتماعی حذف می شوند، زیرا می توانند شرایط سرویس را که محتوای خشونت آمیز را ممنوع می کند، نقض کنند. اما بر اساس گزارش دیدهبان حقوق بشر (HRW) که در این نامهها به مدیران اجرایی ذکر شده است، مشخص نیست پس از حذف شدن از برنامههای عمومی چه اتفاقی برای این ویدیوها میافتد. به عنوان مثال، فیس بوک می گوید که داده های حذف شده را حداقل به مدت 90 روز ذخیره می کند، اما فیس بوک به HRW گفت که گاهی اوقات در صورت درخواست مجری قانون، داده ها را برای مدت طولانی تری نگه می دارد.
“ما نگران سیستم عامل های رسانه های اجتماعی هستیم [ … ] در بیانیه آمده است که آنها رویه های کافی برای بایگانی این محتوا ندارند تا بتوان آن را در اختیار سازمان های بین المللی تحقیق کننده درباره اتهامات جنایات جنگی و سایر جنایات قرار داد.
به ویژه، چهار نماینده از این پلتفرم ها خواستند تا محتوای مفید بالقوه را برای مدت طولانی ذخیره و بایگانی کنند. هماهنگی با سازمانهای بینالمللی حقوق بشر برای ایجاد روشی قانونی و تثبیتشده برای اشتراکگذاری چنین محتوایی؛ افزایش شفافیت در مورد سیستم های تعدیل محتوا مبتنی بر هوش مصنوعی و نحوه تعامل آنها با محتوای نظامی؛ و ایجاد راهی برای مصرف کنندگان برای برچسب گذاری محتوایی که به اعتقاد آنها ممکن است حاوی شواهدی از جنایات جنگی باشد.
در گزارش HRW آمده است: «عکسها، ویدیوها و سایر محتوای منتشر شده در رسانههای اجتماعی به طور فزایندهای از فرآیندهای مسئولیت، از جمله رسیدگیهای حقوقی، در قبال جنایات جدی بینالمللی چه در سطح ملی و چه در سطح بینالمللی حمایت میکنند. دیدهبان حقوق بشر میگوید که حداقل 10 مورد در آلمان، فنلاند، هلند و سوئد وجود داشته است که در آن افراد دستکم در جنایات جنگی در عراق و سوریه با استفاده از شواهدی از پستهای رسانههای اجتماعی تحت تعقیب قرار گرفتهاند.
در حالی که این شواهد می تواند به سیستم های حقوقی بین المللی کمک کند، این نهادها همچنین باید مراقب باشند که قربانی اطلاعات نادرستی نشوند که می تواند برای تسهیل محکومیت نادرست استفاده شود. پس از تهاجم روسیه به اوکراین در ماه فوریه، موارد زیادی از پخش ویدئوهای جعلی در رسانههای اجتماعی، مانند فیلمهایی از بازیهای ویدئویی که به نظر میرسد روی زمین در اوکراین فیلمبرداری شدهاند، وجود داشته است.
TechCrunch برای نظر دادن به Meta، TikTok، YouTube و Twitter مراجعه کرد. ما با هر پاسخ این پست را به روز خواهیم کرد.